Friday, 30 December 2011

Episod #1 Siri "Biarkan Aku Menyayangimu, Bro"

   Haris terjaga dengan bunyi deringan alarm pada telefon bimbitnya. Dia bingkas bangun dan mengusap-usap rambutnya. Kedengaran azan Subuh memanggil. Di luar tingkap bilik single yang didiami kelihatan kian terang. Komputer ribanya masih on. Dia teringat jejaka yang di tambah sebagai kawan baru dalam YMnya.


        "..em siapalah dia tu" Detik hatinya.
        "Ah, mungkin orang saja nak main-main kot.."


   Dia melupakan jejaka itu dari ingatannya lalu, bergegas keluar dengan tuala mandi, ke bilik air di hujung koridor. Suasana sepi. penghuni-penghuni yang lain masih lena. Haris kemudiannya mandi dan berwuduk sebelum kembali ke bilik.


   Setelah selesai melafazkan doa padaNya, dia kembali teringat akan jejaka yang menyapanya semalam. Haris cuba menepis persoalan siapakah gerangan lelaki itu tetapi ada sesuatu di hatinya yang kian memfokus pada identiti tersebut. Hatinya tetiba berdetik curiga ingin mengetahuinya. bro2278, membuatkan keningnya berkerut.


        "Kenapa aku ingat lagi ni..aku tak kenallah dia.."Kata Haris pada dirinya.


   Haris berdiri dan menatap kembali komputer ribanya yang masih terpasang. Dilihatnya, window YM masih berfungsi. Ada lagi satu mesej daripada dia..bro2278.


        "Ish..siapa nih..?Hmm..malaslah nak layan.."Haris membaca mesej identiti tersebut
        "dah tido? Abang nak jumpa boleh? hari ni kul 4 depan kol-Haa!!Nak jumpa aku?!"

No comments:

Post a Comment