Sunday, 27 December 2015

LIVE from Kota Metropolitan Di Bawah Bayu..

ALB tengah bercuti di Kota Kinabalu, menghabiskan saat-saat ' me time ' sebelum kembali bertugas. Apa khabar bro-bro di luar tu? Banyak kali saya nak teruskan niat menulis kat blog akulelakiberotot ni, namun banyak kali agak berfikir dua kali untuk meneruskan. Rasa rindu dengan blog asal ni. Seringkali, tiada apa nak diceritakan mahupun di kongsi. Tapi, entah mengapa, Tuhan bagi naluri lagi sekali untuk teruskan sedikit perkongsian coretan saya disini. Semoga still ada pembaca blog saya ni. Terima kasih. Em, saya rasa nak kongsi cetusan dan coretan pemerhatian yang santai saja sekarang. Pasal kisah cinta Siri Biarkan Aku Menyayangimu, Bro tu, saya put on hold dulu ok. This time, nak citer..pasal LIVE in KK pulak. Kali ni, menulis secara langsung dari dalam bilik hotel.

"Hello..it's me"


Terdetik hendak berkongsi bait alkisah yang ringkas sahaja. Sebelum ni, terfikir nak buat blog baru tapi macam tak berapa nak rasa. Jadi saya bercadang nak tambah coretan kat blog asal ni je. Semoga masih ada yang sudi dan sayang nak baca ye ^_*.  Saya datang KK seorang. Tiada teman mahupun yang teristimewa berkepit. Biasa ke mana jua sendiri saja. Lagi selesa dan senang nak bergerak. Di Kota Kinabalu, ALB hanya habiskan masa kat mall je. Paling syok, kat Centre Point. Barang pun banyak. Paling berlambak kat KK ialah kedai jual baju-baju streetwear dan kedai cenderahati yang made in Sabah. Tak lupa kedai home deco ala-ala Ikea, iaitu Kaison. Cute je stuff dorang. Barang berjenama lebih kurang juga dengan yang ada di KL. ALB tak sangat snap photo kat suasana bandaraya KK ni. Kalau nak tau, silalah berkunjung ye. Semalam, ke Suria Sabah, ok juga. Dia macam Mid Valley mall ar jugak. Sempat lagi berkaraoke kat Kmax. Ambik lagu Ku Takkan Bersuara serta closing song I surrender dari Celine. Fuh, tarik tinggi. Lagu feveret. Ada lah juga shopping baju kerja dan kasut. Kalau branded memang tetap high price jadi beli yang murah dan underdog punya brand. Tak apa, asalkan ingat bajet. 

Tak lupa juga, melihat kiri dan kanan terdapat ramai lelaki, jejaka, pria, pemuda, suami dan abang- abang. Em..apa lagi, melilau juga mata membayangkan mereka. Tetapi, taklah saya menyapa dorang. Tak kenal pun. Sekadar cuci mata. Yang pasti, suka juga tengok pria-pria tersebut kiri dan kanan. Banyak tau, lelaki yang ' can do ' kat kota di bawah bayu ni. Suka analisis bahagian bontot dorang huhu sebab banyak pekena seluar slimfit. Trend terkini tapi saya tetap dengan straightcut. My style. Kebanyakannya, sedap juga mata memandang tetapi ALB tak bisa dengan yang terlalu muda, nak juga dengan yang matang dan macho, hehe. Soal hati bro. Pastinya, saya akan tengok bontot dorang huhu..kekadang body dorang dan..mulalah berfantasi. Naluri bro. Sabahan guys are tempting to look at too. Harap saya juga desirable dimata lelaki yang melihat huhu. Yang pasti ALB tetap pakai khakis short dan kemeja yang boleh ar tampak body fit saya sikit. Ehem.


"..Nice feeling after my room was tidied up..thanx housekeepers..u guys rock"



Bila berjalan tu,of course tak lepas dari nak tengok lelaki di sekeliling kan? Tapi, saya keep calm and cool. Suka juga bila ada yang memandang ALB hihi. Radar berfungsi lagi dengan elok haha. Aplikasi Grindr dan Hornet tak putus-putus memberikan notis mesej yang masuk. Kalau tak kuat jiwa dan raga, alamatnya, ALB akan jumpa orang dan shh...hehe. Ada juga yang minta bayar Rm100 untuk well, you know. But, I know my self. You can look but don't touch. Memang kan, kalau kita keluar kat mall je, pasti tak lekang tengok lelaki di sana sini. Mulalah beranggapan dan berkeinginan. Sama juga dengan aplikasi yang berwarna oren tu. Tetap ada je mesej yang masuk. Tapi, saya tak boleh nak sembarangan kenal dah. ALB terbaca quote ni.."Whatever you are, be a good one". Abraham Lincoln yang cakap. Jadi, bernafsu macam mana pun, saya mesti jadi yang baik walau bukan terbaik. Entahlah, saya terbiasa bercuti seorang. Memanglah syok jika berdua dengan seseorang yang kita suka tapi, kali ini, saya bercuti untuk cuba dapatkan semula momentum jiwa yang agak kompleks. Kalau ada, adalah kan. Tak ada, ALB cover perasaan dengan membeli-belah. Tapi yang pasti, beli yang murah, tak berjenama pun tak apa, asal boleh pakai dan minat. Kalau pergi bercuti macam ni, pasti ALB bawa toys. Toys apa? Adalah toys untuk adult sebagai peneman dalam bilik hotel huhu. Better safe than sorry bro. Yang pasti, terpancut juga. Puas. Oops! I Did It Again.

"..Emm..cozy"

" Oops!..effect of a big bulge bro"

"Wish you were here..bro"

Terima kasih Tuhan kerana bagi saya kesempatan kat Kota Kinabalu ni. Ini kali kedua ALB datang dan menginap kat hotel yang sama. First dulu, sekadar datang tak beli sangat, sekadar nak rasa aura Kota bandaraya metropolitan. ALB meginap kat DeLeeton. Dua bintang tetapi biliknya mengalahkan Cititel Mid Valley sikit dari segi keluasan. Cukuplah untuk saya berseorangan. Biliknya terdapat banyak kabinet dan laci. Klasik dan nostalgik. Just nice ambience. Berdepan dengan Centre Point mall saja. ALB tempah bilik Standard King. Katil besar bro. Jom ar tido sama. Tapi tak boleh notty yek..hik hik.

Ok bro-bro semua,..ALB nak rest dulu dan 'play' sikit..^_^ 

"Now,.am nekkid"


Semoga ada yang sudi membaca. 
Assalamualaikum semua,

XoXo
Luv from ALB








1 comment: