Tuesday, 29 December 2015

Berkeyakinan n Sexxxy..

ALB pergi bersiar-siar kat mall tadi. Tak juga shopping sakan cuma sekadar nak berada kat mall. Bila berjalan tu, ALB sempat juga memandang lelaki-lelaki disekeliling. Biasalah kan, pastinya, kita akan memerhati dan melihat. Banyak juga yang 'taste' tetapi ALB tidaklah menegur. Cuci mata saja dalam diam. Em..trend sekarang anak muda pastinya dengan slimfit tight jeans look dan baju T streetwear style. Bila tengok pemuda berfesyen sedemikian, pasti ALB tak lepas dari terlihat atau sengaja melihat bontot dia. Well, bro, can't help but notice the shape too. Nice. But, saya tak boleh nak pakai slimfit look tu. Tak berapa minat. Pernah sekali dulu, ALB try pakai, teman serumah cakap kelihatan kaki ALB macam nangka yang dibungkus ekoran otot peha ALB yang terbentuk dek squat kat gym. Trend tu berpotongan kecik je kat bawah. Em, not me. But, it looks cool on the other guys around. Today's trend. 

                                      

ALB berseluar straightcut jeans dari Romp serta berbaju bodyfit look dari People's serta bersandal Fipper merah je. So, berjalan dengan perlahan je kat mall tu. Cuba nak feel self-esteem semula di sekeliling khalayak umum dan lelaki-lelaki. Keyakinan sangat mustahak apabila kita berjalan. ALB agak struggle juga to keep my head up high. Tapi, pada masa yang sama tak nak kelihatan..mr.arrogant. Bila berjalan, kita nak tampak segak tapi tak over. Biar berdiri sama tinggi, duduk sama rendah dan berjalan sama yakin. Persona dalam diri perlu ditonjolkan juga kan lebih-lebih lagi bila kita berselisih mahupun ternampak jejaka atau lelaki kat khalayak. Cover line juga agar stail macho dan straightacting way tersebut bercampur sempurna. Tak kiralah lelaki tu tinggi, rendah, kurus, berisi, gymbodied atau yang sedang-sedang saja, jika dia lelaki, pasti ALB try tengok dimana aura sensualitinya. Pasti ada. Bagi ALB, jejaka yang biasa-biasa dah cukup..seksi. 

                                       
                                                 "I got that boom boom..that you want bro"

Soal keyakinan dengan apa yang kita pakai itu subjektif. Sometimes, ALB cuba merasa apa yang will I feel or how will I walk jika berslimfit look dan berstreetwear dan berkasut Adidas. But, that is not me really. Biar simple but look...macho? Bukan, tak semestinya. Look confident. Yes. Pandang kehadapan, cuba look cool dan keep calm and collected. Dalam jiwa, berharap ada juga yang melihat dari kejauhan. So, walk slow and confident. Be who you are. Personaliti lelaki itu sangat kompleks. Begitu juga sifat ALB. Soal fesyen, saya memang tak ikut peredaran semasa. Pakai apa yang ok dan kelihatan manly. Dengan baju bodyfit sambil langkah yang diatur kemas, sudah memadai bukan? Jenama menjadi soal kedua bagi ALB. Sekarang, fesyen yang murah dan tak teriklan di televisyen, boleh juga digayakan dengan baik berbekalkan..confidence. Itulah yang ALB cuba pegang semasa berjalan kat mall. ALB nak je look cool dan confident. Oh not forgetting..sexy. Keluar dari mall je, ALB berhenti kat sidewalk sebab kereta nak lalu. But bila ada lelaki yang meihat kita disebalik cermin kereta yang lalu lalang tu, ALB act normal as possible and breathe. Then, bagi smile with my eyes that screams "..I am sexxxy"

                                         
     

1 comment: