Thursday, 31 December 2015

Fly Home In Style

Hello bro, teruja bila dapat all the flight seats satu row tu to myself. At first nombor seat ALB 25F. Yup, window seat. Tau-tau tiada passenger lain duduk sebaris dengan ALB. Apa lagi, duduk kat tengah-tengah la. Syukur. Suka bila dapat duduk seorang macam ni kat flight. Talk about flying kan, people akan plan pergi travel jauh-jauh, luar negara atau ke tempat asing yang menggunakan passport untuk bercuti. But ALB tak regret pun kalau tak de chance fly jauh. Dalam negara pun sudah sangat cukup dan perlunya ALB bersyukur atas peluang naik kapal. Setiap kali moment dan rasa dia berbeza dan setiap kali ALB nak simpan feeling tu sebaik-baik mungkin.
                                                   "Yeay..dapat 3 seats to myself huhu"

Tapi bagi ALB, tu semua dah tak rasa best. Lagi suka travel atau fly dekat-dekat je. ALB try rasa bersyukur dapat nikmat kesempatan naik kapal terbang dan lagi-lagi dapat all seats to myself! It is a small thing but the coincidence was just great. Tak payah fly business class atau first class..membazir. Economy pun sudah cukup. Selalu bayangkan duduk bersebelahan dengan someone dan pergi travel tapi tak berpeluang. Mungkin Tuhan bagi kesempatan lain yang lagi sesuai untuk ALB jika takda chance travel berduaan. Its ok.
                                                               "Bestnye rasa..^_^"

Kali ni ALB fly home dengan MAS. Wah gah sungguh rasa didalamnya setelah lama tak fly MAS. Bila atas kapal, saya suka tengok awan, suka feeling dia, yup suka tengok steward dia kalau handsome hihi, suka perasaan sendiri tu. Tapi tetap ALB takut kalau kapal tu nak take-off dan landing.
Bergegar jiwa. Takut sangat. Lagi-lagi bila tengok sayap. Adui gentar r. Ya Rabbi, please selamatkan penerbanganku dengan saudara-saudaraku yang lain Ya Rabbi..selamatkanlah kerana aku kena terbang menuju ke destinasiku dari masa ke masa Ya Rabbi..please. Amin
                                                                          ":D"

Jom bro kita fly together next time.Wee..

Wednesday, 30 December 2015

Fetish With Underwear

Fetish. We all have that right? Bagi ALB, my fetish is underwear. Kalau masuk kedai baju, mesti visit men's underwear department. Well, being us, we just love that section. Just like me. Lagi satu, seluar-seluar dalam lelaki lebih tampak ekslusif serta macho dengan packaging berkotak. Lebih-lebih lagi yang ada model six-packs yang mennggayakan underwear tersebut dengan body yang fit. Best je rasa bila tengok kan. ALB pun minat beli spender ni. Koleksi pun banyak. Kali ini beli yang simple brand dan  mesti potongan tanga atau bikini look. ALB juga minat dengan cutting yang low waist look. SEXY bro. Lagi satu, spender-spender lelaki terdapat dalam pelbagai warna. COLORFUL. So nice. Tak payah beli yang mahal, asalkan kain dia lembut serta menaikkan naluri bila pakai. Bro kalau beli, beli yang seksi sikit sebab untuk diri dan personaliti. Yang waist tipis pun elok juga dan nampak simple but cool. ALB tak berspender kalau kat gym, hihi. Kalau kat hometown pun tak. Kalau kerja dan bercuti kat memana baru pakai. Tapi, ALB sering juga shopping spender. Terasa kelelakian bila beli. Seluar dalam lelaki ada aura dia bagi ALB. Entah ar. Mungkin sebab minat spender kan. Best kan bro kalau dah beli sekotak tu, baru kita hidu bau fresh underwear yang baru dibeli tu. Nice. Bernafsu tau. Lelaki dan underwear tak boleh pisah bro.  Em, bernafsu pulak tulis post ni. Kalau shopping spender tu, ingat ALB ok..hihi. 
         
                         "My latest collection..tak sabar nak pakai sambil ingat bro-bro kat luar tu"
                                         
   
   

Tuesday, 29 December 2015

Berkeyakinan n Sexxxy..

ALB pergi bersiar-siar kat mall tadi. Tak juga shopping sakan cuma sekadar nak berada kat mall. Bila berjalan tu, ALB sempat juga memandang lelaki-lelaki disekeliling. Biasalah kan, pastinya, kita akan memerhati dan melihat. Banyak juga yang 'taste' tetapi ALB tidaklah menegur. Cuci mata saja dalam diam. Em..trend sekarang anak muda pastinya dengan slimfit tight jeans look dan baju T streetwear style. Bila tengok pemuda berfesyen sedemikian, pasti ALB tak lepas dari terlihat atau sengaja melihat bontot dia. Well, bro, can't help but notice the shape too. Nice. But, saya tak boleh nak pakai slimfit look tu. Tak berapa minat. Pernah sekali dulu, ALB try pakai, teman serumah cakap kelihatan kaki ALB macam nangka yang dibungkus ekoran otot peha ALB yang terbentuk dek squat kat gym. Trend tu berpotongan kecik je kat bawah. Em, not me. But, it looks cool on the other guys around. Today's trend. 

                                      

ALB berseluar straightcut jeans dari Romp serta berbaju bodyfit look dari People's serta bersandal Fipper merah je. So, berjalan dengan perlahan je kat mall tu. Cuba nak feel self-esteem semula di sekeliling khalayak umum dan lelaki-lelaki. Keyakinan sangat mustahak apabila kita berjalan. ALB agak struggle juga to keep my head up high. Tapi, pada masa yang sama tak nak kelihatan..mr.arrogant. Bila berjalan, kita nak tampak segak tapi tak over. Biar berdiri sama tinggi, duduk sama rendah dan berjalan sama yakin. Persona dalam diri perlu ditonjolkan juga kan lebih-lebih lagi bila kita berselisih mahupun ternampak jejaka atau lelaki kat khalayak. Cover line juga agar stail macho dan straightacting way tersebut bercampur sempurna. Tak kiralah lelaki tu tinggi, rendah, kurus, berisi, gymbodied atau yang sedang-sedang saja, jika dia lelaki, pasti ALB try tengok dimana aura sensualitinya. Pasti ada. Bagi ALB, jejaka yang biasa-biasa dah cukup..seksi. 

                                       
                                                 "I got that boom boom..that you want bro"

Soal keyakinan dengan apa yang kita pakai itu subjektif. Sometimes, ALB cuba merasa apa yang will I feel or how will I walk jika berslimfit look dan berstreetwear dan berkasut Adidas. But, that is not me really. Biar simple but look...macho? Bukan, tak semestinya. Look confident. Yes. Pandang kehadapan, cuba look cool dan keep calm and collected. Dalam jiwa, berharap ada juga yang melihat dari kejauhan. So, walk slow and confident. Be who you are. Personaliti lelaki itu sangat kompleks. Begitu juga sifat ALB. Soal fesyen, saya memang tak ikut peredaran semasa. Pakai apa yang ok dan kelihatan manly. Dengan baju bodyfit sambil langkah yang diatur kemas, sudah memadai bukan? Jenama menjadi soal kedua bagi ALB. Sekarang, fesyen yang murah dan tak teriklan di televisyen, boleh juga digayakan dengan baik berbekalkan..confidence. Itulah yang ALB cuba pegang semasa berjalan kat mall. ALB nak je look cool dan confident. Oh not forgetting..sexy. Keluar dari mall je, ALB berhenti kat sidewalk sebab kereta nak lalu. But bila ada lelaki yang meihat kita disebalik cermin kereta yang lalu lalang tu, ALB act normal as possible and breathe. Then, bagi smile with my eyes that screams "..I am sexxxy"